Nuri Bayar Ortaokulu

Cumhuriyet Mah. Sedat Kirtetepe Cad. No1 Adapazarı
Vizyon
“TÜRKİYE’DE, HATTA DÜNYADA İLKÖĞRETİM ALANINDA ve HER ALANDA ADINI DUYURAN LİDER OLMAK.” Nuri Bayar İlköğretim Okulu ve tüm paydaşları; “Yapılan bir iş daha iyisi yapılıncaya kadar en iyisidir.” anlayışıyla, ilköğretim programlarını ve eğitim etkinliklerini öğrencilerimizin günlük hayatlarında uygulayabilecekleri bir duruma getirmeye çalışır. Atatürk ilke ve inkılâplarını benimseyen, vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan, ulusunu çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmayı amaçlayan, milletinin menfaatlerini kendi çıkarlarının üstünde tutan bireyler yetiştiriyoruz. “İnanmak başarmanın yarısıdır.” sözünü hedef alıyoruz. Okuldaki tüm eğitim-öğretim hizmetlerinde “Öğrenci Merkezli Eğitim” esastır. Sosyal, kültürel ve sportif aktiviteleri fazlalaştırmak, öğrencinin sosyal gelişimini desteklemede büyük önem taşır.
Misyon
Biz, başarıyı hedefleyen; araştıran, sorgulayan ve özel yeteneklerini ön plana çıkaran; Sorumluluk alabilen özgün, yenilikçi, özgüveni olan ve teknolojiyi kullanabilen; Sağlam karakterli, sevgi ve hoşgörüyü benimsemiş; Vatanına, milletine ve değerlerine bağlı; Sosyal ve kültürel alanda aktif bireylerin yetiştiği ve bütün paydaşların mutlu olduğu bir okul için varız. Biz NURİ BAYAR’ız…
Başarılar
2014 YILINDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR • 1. Adapazarı Matematik Olimpiyatları İl İkinciliği Okul Takımı • Bu Benim Eserim Bölge Finalisti Tuana KÖRFİ – Berre BAŞARAN • Bu Benim Eserim Bölge Finalisti Betül ARI – Şüheda ÇAKIR • TOYOTA Teknik Proje Yarışması İl Birinciliği Alperen Efe BAYKARA 2015 YILINDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR • Sırbistan “ Çocuk Oyunları” Konulu Resim Yarışması Mansiyon Nisa Selcan YILMAZ • Ankara Nesibe Aydın Okulları “ Geleceği Gösteren Dürbünüm Olsa” Resim Yarışması Mansiyon Eslem Rana Bozkurt • Sakarya İli Küçükler Okçuluk Müsabakası İl İkinciliği Mustafa Atakan Ön • Sakarya İli Yıldızlar Okçuluk Müsabakası İl İkinciliği Yiğithan Bülbül • Toyota Teknik Proje Yarışması Otomasyon Dalı İl Birinciliği Alperen Efe Baykara • Sakarya İli Satranç Turnuvası Minikler İl Birinciliği Sudenaz Biçer • Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Turnuvası İkinciliği Mert Kazancı • Sakarya İli Teniz Şampiyonası İl Birinciliği Zeynep Ekin Barut – Zehra Amasyalı • Sakarya İli İkinci Küme Küçükler Futsal İl Birinciliği Okul Takımı • Sakarya İli İkinci Küme Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği Okul Takımı • Sakarya İli Yüzme Yarışmaları İl Birinciliği Okul Takımı • Sakarya İli Yüzme Yarışmaları Yıldız Erkek Kategorisi İl Üçüncülüğü Alperen Efe Baykara 2016 YILINDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR • Azerbaycan Uluslar arası Resim Yarışması Dünya İkinciliği Nisa Selcan YILMAZ • 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası İl Birinciliği ( Öğretmen Takımı ) • Wushu Balkan Şampiyonası Balkan Şampiyonluğu Ahmet Taha KESKİN ( İHO ) • 3. Adapazarı Matematik Olimpiyatları Birinciliği Okul Takımı • Sakarya İli Gençlik Hizmetleri Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol Turnuvası İl İkinciliği Okul Takımı 2017 YILINDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR • TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Fizik Alanı Türkiye İkinciliği Ömer Özcan GÜLER • Sakarya İli Havalı Tüfek Yıldızlar İl Birinciliği Adil ŞİMŞEK • Havalı Tüfek Türkiye Şampiyonası Üçüncülüğü Adil ŞİMŞEK • Sakarya İli Atıcılık Yıldız Kızlar İl Birinciliği Beyza DOMAÇ • Sakarya İli Atıcılık Yıldız Erkekler İl Birinciliği Emre ERTUR • DSİ Bölge Müdürlüğü “Dünya Su Günü” Resim Yarışması Türkiye Üçüncülüğü Nisa Selcan YILMAZ • Sakarya İli Voleybol Yıldız Kızlar İl Birinciliği Okul Takımı • 4. Avrupa Wushu Şampiyonası Avrupa Birinciliği Şevval KULOĞLU ( İHO ) • 4. Avrupa Wushu Şampiyonası Avrupa İkinciliği Hatice Gül COŞKUN ( İHO ) • 4. Avrupa Wushu Şampiyonası Avrupa Üçüncülüğü A. Taha KESKİN ( İHO ) • Adapazarı İlçe Kuran-I Kerim Okuma Yarışması Birinciliği Samet KARA ( İHO ) • Adapazarı İlçe Ezan Okuma Yarışması İkinciliği Yusuf KALKAN ( İHO ) • Sakarya İli “Okuyorum” Projesi İlçe Birincisi Süeda ERTÜRK ( İHO ) 2018 YILINDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR: • TOYOTA Teknik Proje Yarışması Bölge Finalisti Hannan KOCABAŞ – Elif Ceren TURAN • Türkiye Federasyonu Havalı Silahlar Tüfek Atışı Minikler Kategorisi Türkiye İkinciliği Elif YÜREKLİ • Sakarya İli Havalı Silahlar Yıldız Bayanlar İl Birinciliği Beyzanur KABA • Atıcılık Türkiye Ve Sakarya Birinciliği Emre ERTUR • Sakarya İli Satranç Turnuvası İl Birinciliği Sudenaz BİÇER • Sakarya İli Tekvando İl Birinciliği Tuana PARLAK • Sakarya İli Kick Boks İl Birinciliği Zeynep KARASAKA • Sakarya İli Atletizm İl Üçüncülüğü Suden Ece ÖNER • Uluslar Arası Wushu Şampiyonası Dereceleri Hatice Gül COŞKUN ( İHO ) • Türkiye Wushu Şampiyonası Dereceleri Ahmet Taha KESKİN – Galip KESKİN – Hatice Gül COŞKUN ( İHO ) • Sakarya İli Çocuk Oyunları Turnuvası Tombik Kategorisi 1. Bölge İKİNCİLİĞİ Okul Takımı ( İHO ) AYRICA : • 2012 – 2015 yılları arasında Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Ayhan YILMAZ tarafından “BİRİZ” isimli Okul Dergisi Çalışması yapıldı, • 2016 yılından itibaren Türkçe Öğretmenimiz Burcu Sevil AYDOĞDU tarafından “BİZDEN SİZE” isimli gazetemiz yayımlanmaya başladı, • 2012 yılından itibaren Türkçe Öğretmenimiz Asiye PANTA tarafından “FANZİHİN” isimli öğrenci çalışmaları yayımlanmaya başladı, • 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında Sayın Emine ERDOĞAN himayesinde Asitane Vakfı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adapazarı Belediyesi ortaklığı ile oluşturulan “Gelin Bir Olalım, Birlikte Söyleyelim” Sevgi ve Kardeşlik çocuk korosuna her iki okulumuzda katılarak Mayıs 2018’de bir konser verdi.
Sabahçılar : 07:45 / 13.25 Öğlenciler : 13.35 / 19.15
Bütün semtlerden ulaşım kolaylıkla sağlanır, merkezi konumdadır.
Adapazarı şehir merkezindedir. Yerleşim alanı ve iş alanları iç içedir.
İl merkezine 1 km uzaklıkta ve Adapazarı İlçe merkezindedir.